Indlæser Begivenheder
  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Grøn Christiansborg-konference

28. september 2023 Hele dagen

Plantebranchen, Dansk Erhverv og Plantebaseret Videnscenter inviterer til Konference d. 28. september 9:00-14:00 i Fællessalen på Christiansborg.

Her sætter vi fokus på hvilke fødevarer vi kommer til at spise i en plantebaseret fremtid, og hvor proteinerne skal komme fra. Skal der satses stort på traditionelle løsninger som fermentering og ekstrudering, eller skal vi i stedet skabe proteiner fra CO2 i luften eller smags- og teksturingredienser fra genmodificerede mikroorganismer? Og hvad er økologiens rolle? Skal det hele i spil?

Men hvad er mulighederne, barriererne og fremtidsperspektivet egentlig for de forskellige løsninger? Det forsøger vi med denne konference at komme nærmere, med oplæg fra eksperter inden for flere af disse løsninger. Afslutningsvis vil politikerne debattere hvilke teknologier og proteinkilder de mener, at Danmark skal satse på i fremtiden.

Tilmeld dig via den orange knap nederst
Program (ændringer kan forekomme):

09:00-9:30: Ankomst med kaffe/te, kage og frugt

09:30-9:45: Velkomst og introduktion til tema og program v. Ida Auken, dagens vært, MF for Socialdemokratiet.

09:45-10:00: Biodiversiteten skriger på et forandret fødevaresystem i Danmark – Martin Keller, Naturformidler og Verdensmålschef i Dansk Vegetarisk Forening

10:00-10:20: Overblik: teknologier og proteinkilder – Oplægsholder: TBA, Aarhus Universitet

Muligheder og barrierer for udvalgte teknologispor og proteinkilder for en grøn omstilling af det danske fødevaresystem, herunder belysning af økologiens betydning:

10:20-10:35: Traditionel fermentering på nye måder – Randi Wahlsten, Matr Foods

10:35-10:55: Bioteknologiske løsninger for smag, tekstur og holdbarhed – TBA

10:55-11:10: Pause

11:10-11:25: Rene planter kan tage pladsen på podiet – Emil Andersen, Planteslagterne

11:25-11:40: Ekstrudering som mulig teknologi trumf – Ulrich Kern-Hansen, Organic Plant Protein

11:40-12:00: Spiselige proteiner fra CO2 i luften – Nadine Kommerein, Novo Nordisk CO2 Research Center

12:00-12:20: Hvordan skal vi spise og arbejde med fremtidens fødevarer? Claus Meyer

12:20-13:00: Frokost med fremtidens fødevarer

13:00-14:00: Paneldebat: Hvilke teknologier og proteinkilder skal Danmark satse mest på for en grøn omstilling af det danske fødevaresystem?
Paneldeltagere: Ida Auken(S), Søren Egge Rasmussen (Ø), Linea Søgaard-Lidell (V), Signe Munk (SF)

14:00:14:05: Opsamling og tak for i dag

Konferencen er arrangeret af Plantebaseret Videnscenter, Dansk Erhverv & Plantebranchen.
Konferencen er støttet af Fonden for Økologisk Landbrug
Vi glæder os til at se dig!

Prins Jørgens Gård 1
København, 1218