Lina Kristiansen

Hvem:

Med fødevarer som omdrejningspunkt har Lina arbejdet med at fremme dansk eksport til det mexicanske marked, været med til at skabe rammerne for events, projekter og faciliteret workshops. I rygsækken har hun en kandidat i erhvervsøkonomi og erhvervssprog fra Copenhagen Business School med fokus på krydsfeltet mellem internationalisering og udviklingsstudier. 

Lina har som et led i sine studier brugt en del tid i Latinamerika, hvor hun for alvor fik øjnene op for det planterige køkken og dets rigdom på bl.a. bælgfrugter, samt hvordan dyrkning af egne fødevarer kan spille en rolle for kvindefrigørelse. Hun motiveres af at beskæftige sig med de grundlæggende fællesnævnere for mennesker, og interesserer sig særligt for fødevarer, sundhed og natur.

Lina er opvokset med fødderne i den jyske muld omgivet af korngule og ærtegrønne marker. Som barn spiste hun sig mæt i ærterne på marken lige foran hoveddøren, inden de skulle høstes og bruges til dyrefoder. Her spirede interessen for fødevarer.

Hvorfor Plantebranchen:

Den plantebaserede dagsorden rummer et stort potentiale, som Lina glæder sig til at være en aktiv del af. Lina ser Plantebranchen og dens medlemmer som vigtige aktører i omstillingen mod et mere bæredygtigt fødevaresystem.
 
Lina indgår i projektteamet, der arbejder med “Spis Planter Sammen”, og glæder sig til sammen med Plantebranchens medlemmer at møde danskerne til en snak om det plantebaserede køkken og et måltid mad.

Det glæder Lina, at planters potentiale hele tiden udforskes og nye produkter udvikles. Hun ser frem til at få stillet sin nysgerrighed og dykke ned i danske virksomheders innovative produkter og løsninger.

Ansat

Marts 2023