Rikke Mikuta

Plantebranchen portraetter NY edited scaled

Projektmedarbejder og content creator

sekretariat@plantebranchen.dk

Hvem:

Rikke er uddannet sociolog og har gennem sine studier udforsket bæredygtighed og grønne madvaner fra forskellige vinkler. Hun har erfaring med kommunikation, kampagner og projektarbejde fra sin stilling som kommunikationschef i Dansk Vegetarisk Forening, men har også arbejdet med kommunikation for Depressionsforeningen og siddet som projektmedarbejder i et privat konsulentfirma og på forskellige forskningsprojekter.

Udover arbejdet i Plantebranchen har Rikke også sin egen virksomhed, hvor hun arbejder som fotograf og faciliterer workshops og sessioner i naturen. Rikke interesserer sig nemlig bredt for bæredygtighed, sundhed og fødevarer og arbejder gerne både ved skrivebordet og i naturen.

Hvorfor Plantebranchen:

Rikke er fascineret af nye fortællinger om fremtidens fødevarer, og Plantebranchen er med til at skabe et gunstigt miljø for plantebaserede producenter, så disse fortællinger kan nå ud til flere og skabe fremtidens madkultur.

Rikke er med til at planlægge og gennemføre projektet ”Til bords med en planteproducent”, hvor Plantebranchen og planteproducenter vil bringe mennesker sammen om et grønt måltid til fællesspisninger i hele landet. Rikke ser projektet som en løftestang til at styrke relationen mellem producenter og andre aktører og give folk praktisk erfaring med et plantebaseret måltid, der gør det nemmere at ændre vaner.

Ansat:

Januar 2023