Projekt

Inspirationstur

Om projektet

Inspirationstur: EKSPORT AF PLANTEBASEREDE FØDEVARER

Projektperiode: Q3 2022 til Q4 2023

Hos Plantebranchen arbejder vi med markedsudvikling, og det gælder også udenfor landegrænserne.

Jeg blev bekræftet i hvor vigtig opbyggelse af personlige relationer er, for at kunne få succes. Det var interessant at høre, hvilke problemstillinger andre danske virksomheder bokser med i det daglige

Rinklin naturkost

Det europæiske marked for plantebaserede fødevarer er i konstant udvikling, og potentialet for eksport til vores sydlige naboer er meget lovende.

Tyskland har prioriteret plantebaserede fødevarer højt på den politiske dagsorden, og tyskerne spiser i dag mere plantebaseret end nogensinde før. Hele 11,4% af de tyske forbrugere er vegetarer eller veganere, hvilket gør Tyskland til det største og hurtigst voksende marked for plantebaserede fødevarer i Europa. Dette åbner op for store eksportmuligheder for danske producenter af plantebaserede fødevarer.

Partnerskabsprojektet ”Export of plantbased food and beverages to markets in DACH and Benelux” er et tæt samarbejde mellem Trade Council Berlin, Trade Council Brussels, Food Nation, Landbrug & Fødevarer og Plantebranchen. Projektet er en del af et eksportforløb for plantebaserede virksomheder, der ønsker sparring til øget salg i Benelux og Tyskland.

Vi besøgte…

  • Edeka, der er Tysklands førende supermarkedskæde med over 11.000 butikker.
  • Mercedes Benz, der sætter ambitiøse økologi og plantebaserede mål for deres medarbejderkantine, der dagligt serverer over 20.000 måltider.
  • Christian Eichert fra Agency Blumberg, der er Europas første økologi-certificerede agaen for bæredygtig strategi og kommunikation.
  • Rinklin som er grossist forhandler af økologisk mad, og en del af ‘Die Regionalen’ som er et landsdækkende netværk på 12 økologiske fødevarer grossister.
  • To af de fire brødre bag Tress Brüder, som har udviklet sig til større brand med både madskole, restauranter, økologisk plantebaserede færdigretter og nu et Biohotel ‘RoseBioHotel’ med økologisk og primært plantebaserede restaurant

VI HAR SAMARBEJDET med…

Kommer snart

Tilmelding

Plantebranchens
nyhedsbrev

Bliv holdt opdateret på nye projekter a la dette. Du kan altid framelde dig igen med et enkelt klik.

Nyhedsbrev

Hold øje med din indbakke, hvor der om lidt kommer en mail fra os. I mailen bliver du bedt om at bekræfte, at du gerne vil stå på vores mailingliste.