PLANTEBRANCHEN LOGO uden lille tekst beige

Markedsudvikling

Kerneværdi

Vi arbejder målrettet
på at få sat vores industri
på dagsordenen

Plantebranchen er repræsenteret i alle de afgørende fora, hvor der diskuteres, udvikles og ydes projektstøtte til plantebaserede fødevarer. Vi arbejder målrettet på at få sat vores industri i rampelyset og er særligt optagede af, at de projekter, der skal udvikles under den kommende statslige fond, fokuseres på markeds- og produktudvikling, så der kan opbygges et langt større hjemme- og eksportmarked end i dag. 

Der er en stigende interesse for plantebaserede fødevarer i både ind- og udland. Det plantebaserede marked i Danmark er i vækst, men udbud og forbrug af plantebaserede produkter er endnu langt fra at være økonomisk attraktivt. Plantebranchen vil det uforløste potentiale til livs og arbejder strategisk med afsætningsfremmende aktiviteter, som kan fremme udvikling, produktion og salg af grønne fødevarer.

Vi kigger også uden for landets grænser og samarbejder tæt med Udenrigsministeriet om at udforske de danske produkters potentiale i udlandet. Hos Plantebranchen er vi særligt fokuserede på at engagere os i “hands on” eksportprojekter, der hurtigt i kan understøtte og imødekomme vores medlemmers eksportambitioner. På vigtige eksportmarkeder som Sverige, Storbritannien og Tyskland stiger efterspørgslen på de plantebaserede produkter, og det er nu, at vi skal handle for at løfte plantebaserede fødevarer til en international styrkeposition for Danmark.


Skal du være med?

Branchen har brug for dig – tag ansvar for den plantebaserede industri og bliv medlem her.