Indlæser Begivenheder
  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Morgenbriefing: Det kommende klimamærke ifølge Plantebranchen

28. september 2022 @ 8:30 9:30

Hvordan mener du, at det kommende klimamærke skal se ud? Plantebranchen sidder med i arbejdsgruppen, som inden udgangen af 2022 skal præsentere en konkret model for udformingen af det kommende klimamærke. Alle inputs skal i spil, så vi kan udvikle et statskontrolleret klimamærke, der er entydigt, enkelt og let at forstå.

“Formålet med klimamærket er at gøre det lettere for forbrugerne at træffe et fødevarevalg med et lavere klimaaftryk og samtidig fremme virksomheders og landbrugets produktudvikling i en retning, der understøtter fødevareproduktion med lavere klimabelastning”

Frederik Madsen, sekretariatschef hos Plantebranchen, giver indblik i arbejdsgruppens foreløbige oplæg til datagrundlag, opgørelsesesmetoder, udviklingsbehov og grafisk identitet og gennemgår Plantebranchens foreløbige bidrag til arbejdsgruppen. Vi ønsker at inddrage jeres inputs i arbejdet,og den 28/9 inviterer vi alle medlemmer til at dele deres tanker om og holdninger til udformningen af klimamærket, så vi sikrer, at hele den plantebaserede værdikæde får en stemme i debatten.