PR foto Henrik Lund CEO Naturli Foods 768x530 1

Nyt formandskab i Plantebranchen

Nyt formandskab i Plantebranchen. Henrik Lund, CEO i Naturli’ Foods A/S er ny formand i Plantebranchen og Malte Clausen, Clausen Advice, er ny næstformand.

Den danske brancheforening for plantebaserede fødevarer, Plantebranchen, der med 50 medlemmer er Europas største, har fået ny formand og næstformand. Den tidligere formand, Christian Munk, administrerende direktør i Dragsbæk A/S, ønskede at træde tilbage som formand. Som ny formand er valgt Henrik Lund, CEO i Naturli’ Foods A/S og ny næstformand er valgt, Malte Clausen, direktør i Clausen Advice.

Formanden glæder sig over Plantebranchens fremgang det seneste år, med stor tilslutning fra et nu halvt hundrede medlemmer. Plantebranchen forventer yderligere tilslutning i de kommende år, fra fødevareaktører der spænder bredt over både producenter, importører, catering, landbrug og rådgivere.

Henrik Lund udtaler: ”Jeg er beæret over at brancheforeningen har valgt mig som formand og jeg glæder mig til at vi fortsætter det gode arbejde, som vi indtil nu har vist at brancheforeningen kan. I Plantebranchen kigger vi i de næste 3 år fremad mod en række vigtige indsatsområder. Vi ønsker fortsat fair vilkår, lovgivningsmæssigt og økonomisk. Vi er for ensartet klimamærkning af fødevarer og bakker op om Forbrugerrådet Tænks kriterier for klimamærkning. Derudover vil vi i brancheforeningen arbejde for en CO2-afgift på fødevarer, at fødevarelovgivningens vildledningsforbud skærpes, samt at der bør indføres et forbud mod markedsføring af klimakreditter. ”

Plantebranchen har indtil nu medvirket i kampagne mod kakaoafgift på plantedrik, der var 76 gange højere end på mælkebaseret kakao, bidraget til udarbejdelsen af visionsrapporten Fra Foder til Føde, samt fået sat plantebaserede fødevarer på dagsordenen i den ny landbrugsaftale. Blandt brancheforeningens 50 medlemmer, tæller bl.a. fødevaregiganter som Nestlé, Orkla, Fazer m.fl.