2 500x333 1

Årets plantepris går til ægte plantenørd

Europas største brancheforening for grønne fødevarer, Plantebranchen, har netop uddelt årets plantepris. Den gik til generalsekretær Rune-Christoffer Dragsdahl fra Dansk Vegetarisk Forening, som arbejder døgnet rundt for at fremme de grønne fødevarer.

Hæder til en ildsjæl for smagen af en grønne fremtid var på programmet, da Plantebranchen i dag holdt generalforsamling. Det samme var nye tal fra supermarkederne, som bekræfter, at forbrugerne i høj grad adopterer de grønne madvaner. Og så kom der to grønne kvinder mere i bestyrelsen.

”Vi hædrer generalsekretær Rune-Christoffer Dragsdahl fra Dansk Vegetarisk Forening med årets plantepris, fordi han slider for de grønne fødevarer døgnet rundt. Han bruger al sin energi på sagen og har en kæmpe viden og et fantastisk netværk inden for området. Han er en ægte plantenørd og mestrer samtidig kompromisets kunst. I dialogen med interessenter og aktører er han konstruktiv, så der kommer løsninger på bordet,” siger Henrik Lund, som er bestyrelsesformand i Plantebranchen.

Nye højder for de grønne fødevarer

På dagens program var også markedstal fra NIELSEN Data. De viser meget klart, at især plantedrikke er et stærkt lokomotiv på vejen mod flere grønne produkter på danskernes spisebord. De plantebaserede mejerivarer er samlet set steget med 42 pct. over en tre-årig periode (målt i volumen). Plantedrikkene er fx steget med 38 pct. over perioden (målt i volumen). Hurtigløberen er den plantebaserede yoghurt, som sælger 81 pct. mere end tre år siden.

”Tallene viser klart, at forbrugerne tager stormskridt med hensyn til grøn revolution på spisebordet. De udskifter eller supplerer mange at de traditionelle animalske produkter med plantebaserede varianter, når de handler i supermarkedet. Det er en klar tendens, som fortsætter,” siger Henrik Lund.

Nye medlemmer

Landbrug & Fødevarer er blandt de nye medlemmer i Plantebranchen, som består af 68 organisationer. Men der var også nye navne i bestyrelsen. Sigrid Barfod fra Mikuna blev valgt sammen med Aviaja Riemann-Andersen fra Agrain (suppleant).

Herefter består bestyrelsen af fem mænd og fire kvinder: Henrik Lund, formand (Naturli’), Malte Clausen, næstformand, (Clausen Advice), Alex Christian Pichardt (Microgreens Danmark), Gyda Bay (Food Innovation House), Nilüfer Sahin (Orkla), Christian Bring (Crispy Foods), Toke Fonsbøl (Plant Food Nordic), Sigrid Barfod (Mikuna) og Aviaja Riemann-Andersen (Agrain).

Plantebranchen præsenterede også nyt logo for brancheforeningen på generalforsamlingen.

Pressefotos kan frit benyttes:

Du er måske også interesseret i