EmptyName 38 scaled

Bevilling til partnerprojekt: Eksport af plantebaserede fødevarer

Det glæder os at fortælle om bevilling og medvirken i et partnerprojekt vedr. eksport af danske plantebaserede produkter. Netop nu her i efteråret 2022 begynder arbejdet og vi vil løbende informere om muligheden for deltagelse.

Hos Plantebranchen arbejder vi med markedsudvikling, og det gælder også udenfor landegrænserne.

Vi engagerer os i projekter, som søger at identificere konkrete muligheder for danske, plantebaserede virksomhederne på eksportmarkederne.

Derfor tager vi nu del i partnerprojektet ”Export of plant-based food and beverages to markets in DACH and Benelux”, som er et tæt samarbejde mellem Trade Council Tyskland, Trade Council Benelux, Food Nation, Landbrug & Fødevarer og Plantebranchen. Projektet løber fra Q3 2022 til Q4 2023.

Eksportmarkedet

DACH og Benelux er særdeles interessante markeder. Det tyske marked for plantebaserede fødevarer var f.eks. 220 millioner euro værd i 2020 og forventes at stige til 450 millioner euro pr. 2025. Med andre ord, så er timingen til at hoppe med på vognen helt perfekt.

I EU’s “Farm to Fork Strategy” (2020) anerkendes vigtigheden af plantebaserede diæter og nødvendigheden af et mere bæredygtigt fødevaresystem – i sammenhæng med dette kan eksportprojekter undersøge muligheder og udfordringer for danske virksomheder i den plantebaserede sektor.

Projektets opbygning

Projektet løb af stablen i september 2022 og den forventede varighed løber som sagt på et år. Projektet er inddelt i flere faser, som vi også opdaterer om undervejs.

Indledende vil projektet foretage markedsanalyser for DACH og Benelux med henblik på at identificere konkrete muligheder for danske, plantebaserede virksomheder. I det nye år vil de involverede virksomheder blandt andet opleve workshops, studietur til eksportmarkederne samt besøg af delegationer fra DACH og Benelux.

Vores medlemschef Julie er tovholder på projektet hos Plantebranchen, og har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Julie direkte.

Du er måske også interesseret i