Food Festival loerdag 11 scaled

Nye projekter: GRØNNE Fællesmiddage over hele landet i 2023

Plantebranchen har fået funding til at gennemføre to spændende, grønne projekter i 2023. Det står både på faglige og inspirerende fællesspisninger til kulturnætter, markeder og byfester landet over samt et fælles plantetelt på Folkemødet til juni. Alt sammen i samarbejde med producenterne, så vi kan skabe gode madoplevelser, som fremmer en grønnere madkultur.

Vi er glade for at kunne meddele, at FØL har støttet Plantebranchens to projekter i 2023. Projekterne engagerer både fagfolk og forbrugere, og vi håber, at du vil spise med! Nedenfor vil en kort introduktion til projekterne give indblik i, hvordan du og din virksomhed kan tage del i projektet og bidrage til at fremme et mere bæredygtigt fødevaresystem.

Når vi spiser sammen, kan vi invitere til uformel dialog og udnytte måltidets mange facetter til at gøre gæsterne mere bevidste om den mad, som spises, og de måltider, som nydes i fællesskab

JULIE DONATZSKY-HANSEN, MEDLEMSCHEF, PLANTEBRANCHEN

Bemærk at du allerede nu kan tilmelde dig informationsmøder i København eller Aarhus, hvor vi glæder os til at dele endnu flere detaljer om deltagelsesmulighederne!

Til bords med en planteproducent: Danmark spiser sammen til kulturnætter og byfester

I vores første projekt samarbejder vi med økologiske, plantebaserede producenter, når vi i fællesskab inviterer forbrugere til at sidde til bords med en planteproducent. Som led i kulturnætter, byfester og markeder arrangerer otte faglige fællesspisninger i hele landet med henblik på at fremme en grønnere madkultur.

Mad og måltider skal opprioriteres i samfundet, og måltidsformatet er i dette projekt et helt konkret værktøj til at skabe dialog mellem nøgleaktører og sætte skub på produktionen og forbruget af økologiske, plantebaserede fødevarer. Der arrangeres otte fællesspisninger i 2023 i forbindelse med markeder, byfester og kulturnætter i hele landet.

Med projektet ønsker vi at fremme en madkultur, hvor det er intuitivt og socialt acceptabelt at købe og spise grønne fødevarer.

JULIE DONATZSKY-HANSEN, MEDLEMSCHEF, PLANTEBRANCHEN

Økologiske, plantebaserede produkter til folket: Fælles plantetelt på Folkemødet 2023

I vores andet projekt drager vi til Folkemødet på Bornholm sammen med økologiske plantebaserede producenter; tre unikke dage som forener beslutningstagere, forbrugere, græsrødder, erhvervsliv og kulturliv.

Miljø og fødevarer er generelt ét af de største samtaleemner på Folkemødet og gennem fællesspisningsdebatter vil Plantebranchen i samarbejde med Dansk Vegetarisk Forening (DVF) og udvalgte producenter af økologiske plantebaserede produkter udnytte et utraditionelt debatformat til at samle forbrugere og interessenter om et planterigt måltid og begejstre med grønne, danske produkter dyrket efter økologiske principper.

Vil du være med til at skabe dialog, debat, inspiration og opmærksomhed?

Vi vil gerne have lige præcis dig med til at løfte projekterne til nye højder. Deltag i Open Call i enten Aarhus eller København, og find ud af mere om mulighederne.

Projekterne er støttet af FØL.

Du er måske også interesseret i