Food Festival loerdag 12 1 scaled

Skal du være med til årets projekt: Spis planter sammen?

Der sker en masse i maskinrummet i øjeblikket, for vi brygger på et helt særligt projekt, hvor vi skal have flere til at spise (grønnere) og tale mere sammen ude i det danske land. Men vi kan ikke gøre det uden fødevareproducenter og samarbejdspartnere.

Om projektet

I sidste uge lancerede vi hjemmesiden til projektet, som du kan snuse rundt på, hvis du vil vide mere: spisplantersammen.dk.

Her kan du finde information om kommende events, læse mere om konceptet samt se vores højt værdsatte samarbejdspartnere. Fremover vil du også kunne finde billeder, video og tal om de afholdte spisninger – så følg med i løbet af hele året, mens projektet udfolder sig.

Vil I være med til at skabe debat og samtaler med udgangspunkt i jeres produkter?

Vi har været i fuld gang med at lave aftaler med begivenheder og steder, som vil samarbejde med os og planteproducenterne om at lade fællesspisningerne folde sig ud. Men der er ingen fællesspisninger uden planteproducenter, som har lyst til at agere måltidsværter og bidrage med deres produkter til spisningerne.

Tilmeldingen er ikke bindende. Vi samler alle interesserede, koordinerer indsatsen og tager fat i relevante samarbejdspartnere. Det kan variere meget for hver enkelt producent eller aktør, hvad denne kan bidrage med, og vi ønsker, at alle kan deltage på den måde, det giver mest mening.


Hvad forventer vi af jer?

Vil du vide videre mere om kravene og forventningerne til at være samarbejdspartner, kan du læse vores informationsmateriale, der skitserer idéen, forventede resultater og alt det praktiske.


Baggrund

Hvad er det for et projekt, som der snakkes om? Lad os kort ridse det op for dig – vi håber, at se dig derude ved middagsbordet!

I tæt samarbejde med en række producenter inviterer Plantebranchen i 2023 til otte faglige fællesspisninger centreret om grøn, økologisk mad som led i folkelige begivenheder i hele landet – markeder, byfester og kulturnætter. Formålet er at sætte skub på forbruget af og interessen for økologiske, plantebaserede fødevarer og påvirke vores madkultur både i det private og i det offentlige ved at give flere erfaring med grønne måltider.

Projektet er støttet af FØL – Fonden for Økologisk Landbrug.

Du er måske også interesseret i