Plantebranchens Ærespris

Plantebranchen har siden 2021 uddelt Plantebranchens Ærespris, som hyldest til en særlig person, der har bedrevet en særlig præstation, for den plantebaserede fødevarebranche i Danmark.

Plantebranchens sekretariat står for indstillingen til, samt uddelingen af, Plantebranchens Ærespris.

Plantebranchens Ærespris 2021

Henrik Lund, CEO i Naturli’ Foods

Sekretariatet skriver:
På baggrund af Regeringens Klimapartnerskaber med erhvervslivet, mente vi i Plantebranchen ikke, at partnerskabernes anbefalinger til fødevarer og landbrug levede op til en bæredygtig fremtid, ej heller at Klimapartnerskaberne fik løftet deres tildelte opgave på tilstrækkelig vis. Plantebaserede fødevarer blev desværre ofret meget lidt opmærksomhed, hvorfor det blev bydende nødvendigt, at råde bod på forsømmelsen af både de sundeste, og mest klimavenlige, fødevarer.

Henrik Lund fik med sit initiativrige sind, bragt Plantebranchen sammen med en række kompetente organisationer, der med stor viden om både biodiversitet, miljø, klima, landbrug, fødevarer og dyrevelfærd, i samarbejde kunne udarbejde den vision for de plantebaserede fødevarer, som klimapartnerskaberne negligerede. Samarbejdet blev til visionsrapporten Fra Foder Til Føde, der med 18 forslag sætter kursen for en bæredygtig fødevareproduktion i Danmark.

Eftervirkningerne af samarbejdet og følgerne af visionsrapportens 18 forslag, står som et stærkt fundament for Plantebranchens videre arbejde. Derfor skal der lyde en stor tak til Henrik Lund, for at formidle kontakterne og samarbejdet, der har gødet jorden for en lys fremtid for Plantebranchen.

Stort tillykke til Henrik Lund med Plantebranchens ærespris 2021!

Plantebranchens Ærespris 2022

Sekretariatet modtager nomineringer til æresprisen 2022. Send en nominering medfølgende en kort beskrivelse af kandidaten, samt hvorfor denne skal indstilles til prisen, til info@plantebranchen.dk